Persmededeling | Juni 2018

Sterrenregen houdt aan in Lanaken

  • Relais_Chateaux_La-Butte-Aux-Bois_Lanaken_Belgium_bekroond-met-de-hotelclassificatie-5-sterren-superior
  • Relais_Chateaux_La-Butte-Aux-Bois_Lanaken_Belgium_bekroond-met-de-hotelclassificatie-5-sterren-superior
  • Relais_Chateaux_La-Butte-Aux-Bois_Lanaken_Belgium_bekroond-met-de-hotelclassificatie-5-sterren-superior
  • Relais_Chateaux_La-Butte-Aux-Bois_Lanaken_Belgium_bekroond-met-de-hotelclassificatie-5-sterren-superior
  • Relais_Chateaux_La-Butte-Aux-Bois_Lanaken_Belgium_bekroond-met-de-hotelclassificatie-5-sterren-superior

Liked the Story?

Relais & Châteaux Domaine La Butte aux Bois bekroond met uitzonderlijk hoge hotelclassificatie 5*****S

Relais & Châteaux Domaine La Butte aux Bois in Lanaken is door Toerisme  Vlaanderen bekroond met de classificatie 5***** Superior – als eerste hotel in Vlaanderen. Eind vorig jaar viel het gourmetrestaurant La Source in de prijzen met de toekenning van een 2de Michelin-ster. De sterrenregen in Lanaken houdt dus aan. 

Van landhuis tot tophotel. De geschiedenis van La Butte aux Bois als hotel gaat terug tot 1986. De ondernemersfamilie Bullens besloot toen haar landhuis uit 1924 in Neo-Tudorstijl te verbouwen tot een hotel/restaurant. De naam is ontleend aan het Frans en staat voor ‘heuvel in het bos’. In de daaropvolgende jaren ontwikkelde La Butte aux Bois zich tot een prestigieus luxehotel & gourmetrestaurant, dat in 2008 lid werd van de gerenommeerde hotelvereniging Relais & Châteaux en belangrijke internationale onderscheidingen in de wacht sleepte. Absolute uitschieters daarbij zijn de eerste Michelin-ster in 2013 en een tweede Michelin-ster in 2017 voor het inpandige gourmetrestaurant La Source en zijn chef Ralf Berendsen.

Wellbeing op hoog niveau. In 2017 voltrok zich ook een ingrijpende verbouwing en uitbreiding van het hotelcomplex met 20 extra luxekamers en de grandioze SPA RETREAT ‘La Forêt’ over een oppervlakte van 1.350 m2. Relais & Châteaux Domaine La Butte aux Bois voegde daarmee een nieuwe dimensie toe aan zijn al omvangrijk lifestyle- en wellnessaanbod en bevestigde zo zijn status van toonaangevend tophotel in de Euregio.

Relais_Chateaux_La-Butte-Aux-Bois_Lanaken_Belgium_bekroond-met-de-hotelclassificatie-5-sterren-superior

Toekenning op basis van objectieve criteria

Relais & Châteaux La Butte aux Bois is dus het eerste hotel dat door Toerisme Vlaanderen wordt gehonoreerd met de classificatie 5***** S . De toekenning gebeurt – na een grondige inspectie – op basis van een reeks objectieve criteria die per sterrencategorie zijn vastgelegd. Het extra label ‘Superior’ is een blijk van erkentelijkheid en waardering voor het totaalaanbod aan faciliteiten en comfortvoorzieningen alsook voor de uitzonderlijk hoge kwaliteit van de dienstverlening en de vakbekwaamheid en inzet van de ruim 100 medewerkers.

“Tot vorig jaar kwamen onze restaurant- en hotelgasten voornamelijk uit België en Nederland”, vertelt hoteldirecteur Marc Alofs, “wat te verklaren valt door de bekendheid van ons sterrenrestaurant La Source en de nabijheid van het Nationaal Park Hoge Kempen én van Maastricht, met als blikvangers TEFAF en de juli-concerten van André Rieu.”

“Sinds de verruiming van het lifestyle- en wellnessaanbod van SPA RETREAT ‘La Forêt’ en de tweede Michelin-ster voor La Source, verwelkomen wij steeds meer hotelgasten uit landen als Duitsland,  Groot-Brittannië, Frankrijk, de VS en zelfs Canada. Het gaat om ware levensgenieters die de wereld rondreizen op zoek naar culinaire hotspots en bijzondere hideaways, en die al eens een dagje langer bij ons blijven” aldus Marc Alofs “Vanuit hun ervaringen op internationaal vlak stellen zij zeer hoge eisen inzake kwaliteit en service. Dat vergt van ieder van ons zowel vakbekwaamheid als engagement en flexibiliteit, en dat op elk moment van de dag én de week. In alles streven wij de perfectie na! Dat is noodzakelijk om op ons niveau succesvol te zijn én te blijven. De prestatiedruk in de horeca is immens groot, en dan geeft een bekroning zoals Domaine La Butte aux Bois nu ontvangt een enorme boost om op de ingeslagen weg verder te gaan. Dankbaarheid voor dienstbaarheid is niet vanzelfsprekend, daarom doet die erkentelijkheid in de vorm van de 5***** S classificatie ieder van ons enorm veel plezier.”

Relais & Châteaux Domaine La Butte aux Bois, Paalsteenstraat 90, 3620 Lanaken – +32 (0)89/73 97 70

Download persmededeling
Download beeldmateriaal

PERSCONTACT

marketing deluxe GmbH – Claudia Reichenberger
Marlene Fuchs | Senior PR Consultant | press@marketing-deluxe.at
Urbain Vandormael | PR Consultant Benelux | vandormael.urbain@skynet.be

Wopfnerstrasse 9
6130 Schwaz/Tirol
Oostenrijk

T + 43 5242 61115
press@marketing-deluxe.at